Άγονη γραμμή

15 Μαρτίου 2008

Πιάνο στ’ αστέρια

Filed under: Μιχάλα Στέλλα — Άγονη Γραμμή @ 1:33 μμ
Tags:
mixala-exof.jpg

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Σε όλη την πορεία της ζωής του θεωρούσε, πως αμαρτία είναι η αμέλεια του ανθρώπου να υπηρετήσει το ταλέντο, που του χάρισε ο θεός. Αλίμονο σ’ αυτόν που θα το αγνοήσει, είναι χαμένος, καταδικασμένος σε αιώνια τιμωρία.
Ακολουθώντας αυτήν την εντολή, ο Λευτέρης κατάφερε, να γίνει μεγάλος καλλιτέχνης, θυσιάζοντας τις απλές χαρές της ζωής στον βωμό της τέχνης. Έζησε τα εφηβικά του χρόνια μέσα την δικτατορία και την βίωσε πάνω στην καταστροφή του ερωτικού του δεσμού με την Χριστίνα.
Επιστρέφει μετά από χρόνια στην Κρήτη γιατί τον κυνηγάει μια τύψη και μαζεύει από στενό σε στενό, σαν κομμάτια θησαυρού, τα χρόνια της εφηβείας του.
Μια γυναίκα οδηγεί τα βήματα του και καθορίζει τις αποφάσεις του. Μια γυναίκα, η Ανθή, που στην ζωή της επικρατούσε ο φόβος, η δειλία, η αστείρευτη προσφορά και έγνοια προς όλους γύρω της, ξεχνώντας μονίμως τον εαυτό της.
Τα γεγονότα της ζωής της συνυφασμένα με την μοίρα της Κρήτης, σημαδεύτηκαν από την Γερμανική Κατοχή, τον θάνατο, τον ξενιτεμό, την ανέχεια, την ανάπτυξη και την πνευματική εξέλιξη της αγαπημένης πολιτείας της.

Μια άλλη γυναίκα, η Ισμήνη, τον περιμένει κοντά της με την υπομονή της γης. Ο Λευτέρης έδωσε τρεις υποσχέσεις στην Ανθή. Θα τις εκπληρώσει; Θα ζήσει με την Ισμήνη ή με την Χριστίνα;
Το ανελέητο φύσημα της νοτιάς τα έχει μπερδέψει όλα μέσα του και δεν ξέρει ούτε ο ίδιος την απάντηση.
Η θεία – Ανθή δεν είχε γνώσεις. Είχε την σοφία των απλών ανθρώπων και του είχε τονίσει, να μην αργήσει να επιστρέψει, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι αιώνιοι, για να φέρονται σαν να τους ανήκει η ζωή για πάντα

Η Στέλλα Μιχάλα, γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά της στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ασχολείται και συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά και σε φορείς του τόπου.Γράφει στον τοπικό τύπο διηγήματα.Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς λογοτεχνίας και έχει αποσπάσει τέσσερα πρώτα βραβεία και πρόσφατα από την Ένωση Λογοτεχνών Κρήτης το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος


Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: