Άγονη γραμμή

4 Μαΐου 2008

Managers, trafficking, υπενοικίαση, μπουνταλάς λαός!

Filed under: Παπαδάκης Χαρίδημος Α. — Άγονη Γραμμή @ 10:21 μμ
Tags:

Φωτό από το διαδίκτυο

Στα δύσκολα χρόνια για τους μουσουλμάνους της Κρήτης (1896-1899) ζούσε ένας αγάς, που έχασε τα μετόχια του έξω από τα τείχη μιας πόλης και του έμεινε μόνο το αρχοντικό του μέσα στα τείχη και καμιά δεκαριά σκλάβοι του. Που να βρει ο αγάς λεφτά για να θρέψει χανούμισσες, παιδιά, σκλάβους χωρίς μετόχια. Το σκέφτεται από εδώ, το σκέφτεται από εκεί και του έρχεται η ιδέα.

– Μπρε συ, έχω δέκα σκλάβους, χώρια τα κοπέλια τους, που κοπροσκυλιούνε. Τώρα που έχασα το βιός μου, ας πάω να τους νοικιάσω να βγάλω κανένα παρά.

Ξυπνά το πρωί, πάει στο μεϊντάνι (αγορά) βρίσκει το λαδά, τον κτίστη, τον βαρελά, τους μαγαζάτορες και όλους όσους συνεργαζόταν και λέει σε όλους το ίδιο παραμύθι.

– Πόσο πληρώνετε τον εργάτη τη μέρα; 60 γρόσια; Eγώ θα σας δίνω το σκλάβο μου για 20 γρόσια, να σας δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ. Δίνετέ του και κανένα ξεροκόμματο και το βράδυ θα έρχεται στο σπίτι μου να κοιμάται.

Άλλο που δεν ήθελαν και οι άλλοι και κλείνουν την συμφωνία.

Φεύγει από το μεϊντάνι ο αγάς και τραβά προς τα κακόφημα σπίτια. Βρίσκει τις τσατσάδες.

– Έχω τρία κοριτσάκια, κοπελιές των σκλάβων μου, απάνω στον αφρό τους, που τα ορίζω εγώ με το νόμο. Θέλω 60 γρόσια για την κάθε μια τη μέρα και ό,τι βγάλει περισσότερα δικά σας, μόνο που το πρωί θα μου τα στέλνετε καμιά δυο ώρες, να τα θωρούνε οι μανάδες τους και να βοηθούνε και τη χανούμη μου στις δουλειές.

Άλλο που δεν ήθελαν οι τσατσάδες, φρέσκο γυναικείο κρέας με 60 γρόσια την μέρα, πού ξανάγινε; και κλείνουν την συμφωνία.

Άρχισε και έπεφτε ο παράς στο σεντούκι του Αγά. Σε δυο χρόνια γέμισε η κασέλα με χρυσάφι. Πουλά σπίτι και σκλάβους, φορτώνει τη φαμίλια του σ΄ ένα καράβι και τραβά κατά Σμύρνη μεριά, που ήταν πιο ασφαλής γιατί τα πράγματα στην Κρήτη ζόριζαν για τους μουσουλμάνους. Αγοράζει σπίτια, μετόχια και ξαναγίνεται αγάς σε καινούριο τόπο.

Σε καμιά αγέλη ζώων δεν υπάρχει η δουλεία εκτός από την ανθρώπινη κοινωνία. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα στον εικοστό πρώτο αιώνα ο θεσμός της δουλείας – ανθρωποεμπόριο – υφίσταται εθιμικά σε ορισμένες φυλές της Αφρικής και παράνομα σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Η σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών στην δύση, γνωστή με τον διεθνή όρο – trafficking-, η οργανωμένη εκμετάλλευση λαθρομεταναστών, οι δούλοι – υπόδουλοι εξ αιτίας χρεών, τα παιδιά επαίτες, η εκπόρνευση ανηλίκων, η παιδική καταναγκαστική εργασία.

Οι σύγχρονοι δούλοι μετρούνται σε εκατομμύρια. Ζουν σε άγνωστες γωνιές της Αφρικής και της Ασίας ή σε φημισμένες μεγαλουπόλεις της Δύσης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες σε βάρβαρους αφέντες, σε «πολιτισμένους» αστούς, στον κάθε ένα μας.

Κυβερνητικές αποστολές με πρωθυπουργούς και παρατρεχάμενους συναντιούνται συχνά-πυκνά ανά τα κράτη και καταδικάζουν το trafficking και κάθε μορφή δουλείας, που υφίσταται σήμερα παράνομα. Μετά τις συνεδριάσεις καταλύουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία επτά αστέρων, όπου συχνάζουν και διάφοροι managers εταιρειών.

Ποιους εξυπηρετούν, όλες αυτές οι πόρνες πολυτελείας του trafficking, που συχνάζουν στα σαλόνια και τα bars των πολυτελών ξενοδοχείων, που ανεβαίνουν διακριτικά στα δωμάτια, με την βοήθεια του εξυπηρετικού προσωπικού;

Πόσες φορές έχουμε ακούσει και έχουμε δει στα ΜΜΕ υπουργούς, πρωθυπουργούς και παρατρεχάμενους, που το πρωί στις επίσημες αίθουσες φωνάζουν ενάντια στην εκμετάλλευση και στο trafficking, να παραιτούνται και να ξεσπούν σκάνδαλα, επειδή εκμεταλλεύονταν στις βίλες τους ταλαίπωρους μετανάστες ή επειδή βρέθηκαν στο «Χ» ξενοδοχείο αγκαλιά με ένα θύμα του trafficking.

Στην Ελλάδα σήμερα, φαντάσου τι γίνεται αλλού, υπάρχουν 35.000 ενοικιαζόμενοι νέοι, με μισθό 400 Ευρώ τον μήνα!!!.

Που σημαίνει, ότι μεγάλες εταιρείες και τράπεζες, που δυστυχώς συμμετέχει σ΄ αυτές και το επίσημο κράτος, προσλαμβάνουν για ένα τετράμηνο τον νέο, με πτυχίο και μεταπτυχιακό και τον απασχολούν μόνο για τέσσερεις ώρες ημερησίως, με μηνιαίο μισθό 400 ευρωπουλάκια. Μόλις τελειώσει το τετράμηνο έρχεται ο κάθε manager ή διευθυντής και του λέει:

– Κοίτα, είσαι καλό και φιλότιμο παιδί. Δεν σε διώχνω, επειδή το θέλω, αλλά έτσι είναι η πολιτική της εταιρείας μας, εξ αιτίας της δυσχερούς παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης και άλλες συνηθισμένες μ….. Εγώ επειδή σε εκτιμώ, φρόντισα για σένα. Θα σε στείλω στη θυγατρική μας εταιρεία πάλι για ένα τετράμηνο με ημιαπασχόληση, τεσσάρων ωρών την ημέρα και πάλι θα εξακολουθείς να παίρνεις μηνιαίο μισθό 400 € και δεν θα μείνεις άνεργος.

Αν είσαι και κανένα όμορφο κοριτσάκι, σου δίνει και το προσωπικό του κινητό για περαιτέρω εξυπηρέτηση.

Με τον τρόπο αυτό οι σημερινοί νέοι με το μεταπτυχιακό (βλέπε σκλάβοι) ενοικιάζονται με 400 ευρώ τον μήνα από την εταιρεία (βλέπε αγά) στην θυγατρική εταιρεία (βλέπε μαγαζάτορα). Χάνουν όλα τα δικαιώματα τους, που κέρδισαν οι παλιοί μας με αγώνες και αίμα και λένε και ευχαριστώ!

Η εκάστοτε κυβέρνηση παρουσιάζει πλασματική μείωση ανεργίας και πουλάει μούρη στον μπουνταλά λαό και την αντιπολίτευση και η εταιρεία (βλέπε αγάς) παίρνει το χρυσάφι και το πάει στην Ελβετία (βλέπε Σμύρνη).

Όλοι ευχαριστημένοι!

Εμείς, δε, αντί να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ομαδικά τον ιδρώτα μας, γιορτάζουμε χωριστά και σε διαφορετικές πλατείες την Πρωτομαγιά, που θα μας τις υποδείξουν οι Κόκκινοι, Μπλε, Πράσινοι, Μαύροι Αγάδες μας, και πλακωνόμαστε μεταξύ μας στο ξύλο, αντί να πλακώσουμε στο ξύλο τους Αγάδες μας.

Σκλαβιά τότε, ανθρώπινη υπενοικίαση τώρα!

Πορνεία τότε, trafficking τώρα!

Έξυπνοι Αγάδες τότε, έξυπνοι managers τώρα!

Μπουνταλάς λαός τότε, μπουνταλάς λαός τώρα!

Advertisements

2 Σχόλια »

  1. Πες τα Χρυσόστομε!!! Και το μπουνταλάς, να σημειώσω, είναι η σωστότερη λέξη.

    Σχόλιο από Τσουντάνης Γαβριήλ — 5 Μαΐου 2008 @ 12:09 μμ | Απάντηση

  2. «…όλα τριγύρω αλλάζουνε
    κι όλα τα ίδια μένουν…»

    Σχόλιο από roula — 6 Μαΐου 2008 @ 11:45 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: