Άγονη γραμμή

2 Απριλίου 2009

Ψέμα ή προφητική αλήθεια;

Filed under: Άγονη Γραμμή — Άγονη Γραμμή @ 8:56 πμ
Tags:

2-4-09-minares-skal 2-4-09-faros-skal 1-4-09-aprilis

Στο φύλλο της 1-4- 2009 η εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο με δύο φωτογραφίες που πειράχθηκαν με την βοήθεια του photoshop.

«Έφυγαν επιτέλους από το μιναρέ του Ωδείου – Στον ενετικό φάρο «μετακόμισαν» οι σκαλωσιές».

«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους Ρεθυμνιώτες που έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία της παλιάς πόλης. Μετά από παρέλευση πολλών χρόνων επιτέλους η εικόνα του μιναρέ στο Ωδείο αποκαταστάθηκε και η Αρχαιολογία αποκαθήλωσε τις σκαλωσιές που είχαν τοποθετηθεί για την ασφάλεια του μνημείου.

Άμεσα μάλιστα οι συγκεκριμένες σκαλωσιές μεταφέρθηκαν στον φάρο στο ενετικό λιμάνι της πόλης προκειμένου να συντηρηθεί και αυτό το μνημείο που κινδυνεύει με κατάρρευση. Ας ελπίσουμε να μην παραμείνουν και εκεί τόσα χρόνια όσα στο Ωδείο…»

Ο Χαρίδημος Παπαδάκης δημοσίευσε στην «Άγονη Γραμμή» την 31-3-09 σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα άρθρο με τον τίτλο «Το αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας» με φωτογραφία που δείχνει τον φάρο καταστραμμένο, που πειράχθηκε με την βοήθεια του photoshop.

Ο Χάρης, δυστυχώς, έχει αποδειχθεί προφητικός με διάφορα άρθρα του, όπως «Το Αρκάδι κάηκε», που δημοσιεύτηκε την 27-1-2003 στον τοπικό τύπο και έχει αναδημοσιευτεί στην «Άγονη Γραμμή» την 24-7-08 και είχε προβλέψει ότι το Ρέθυμνο θα χάσει και τα δύο πλοία του «Αρκάδι» και «Πρέβελη» και οι Ρεθεμνιώτες θα παρακαλούμε τον κάθε εφοπλιστή να φέρει πλοίο στο Ρέθυμνο. Πράγμα που έγινε.

Ο φάρος στην πραγματικότητα έχει αποσαθρωθεί και οι σπηλαιώσεις χάσκουν στα θεμέλια του, μόνο ο σεισμός λείπει και θα πέσει. Ελπίζουμε να δούμε να μπαίνουν στην πραγματικότητα και σύντομα οι σκαλωσιές γύρω από τον αιγυπτιακό και όχι ενετικό φάρο μας και να αρχίσει η επισκευή του, για να μην τον δούμε να σωριάζεται και βγει για άλλη μια φορά ο Χάρης προφητικός.

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: