Άγονη γραμμή

14 Μαΐου 2010

Έλεος!!!

Filed under: Παπαδάκης Χαρίδημος Α. — Άγονη Γραμμή @ 2:15 μμ
Tags:

Ο μιναρές με το κουνελόσυρμα όπως είναι σήμερα

Έλεος, αυτή τη λέξη είπε η μία από τα τρία άτομα  του κλιμακίου του Υ Π Π Ο, που έκανε αυτοψία στο μιναρέ την 13-5-2010. Το τελευταίο τμήμα του μιναρέ θα καθαιρεθεί άμεσα, γιατί υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, όπως είχαμε προβλέψει, και ο μιναρές θα τυλιχθεί με λινάτσες. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Συνδέσμου διαδόσεως Καλών Τεχνών σκέφτεται να υποβάλει αίτημα κλεισίματος του τετραγώνου από το δήμο, αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση καθαίρεσης.

Ο Μίνως Αλεφαντινός αρμόδιος για τα μνημεία του Δήμου, έξυπνα φερόμενος πήρε το κλιμάκιο του ΥΠΠΟ να ελέγξει και τον Φάρο. Ο Μίνως Αλεφαντινός μου είπε  ότι ο Φάρος έχει  κλίση. Εκτός από την υπόγεια στοά που έχει δημιουργηθεί στην θεμελίωση του, όπως  διαπίστωσε η υπηρεσία του ΥΠΠΟ – ενάλια. Από το 2008 φώναζα ότι ο φάρος έχει πάρει κλίση και κινδυνεύει άμεσα με αποτέλεσμα να έχω  καταντήσει πάλι «ο τρελός του χωριού» και «ο φιλότουρκος»

Χρήματα δεν υπάρχουν λόγω οικονομικής κρίσης, προηγείται των μνημείων η ανθρώπινη ζωή, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο επαγγελματίας. Προβλέπω ότι ο μιναρές θα παραμείνει «Κουτσοτρούλης» τυλιγμένος με «λινάτσες» για χρόνια.

Ο φάρος όπως ήταν το 1970-1980 και σύντομα θα τον ξαναδούμε με σκαλωσιά

Ο φάρος με μαθηματική ακρίβεια πολύ σύντομα θα καταντήσει όπως ο μιναρές. Κυνηγάμε να φέρουμε τουρίστες εν όψει οικονομικής κρίσης, αδιαφορώντας για τα μνημεία μας. Όταν κλείσει το τετράγωνο του Ωδείου, όπως ανακοινώθηκε ότι θα ζητηθεί, όταν ο «κουτσοτρούλης μιναρές» τυλιχθεί με λινάτσες, όταν μπει  και στον φάρο υποστηρικτική σκαλωσιά, όπως είναι επιβεβλημένο να μπει , τότε θα δεις  τους επαγγελματίες ρεθεμνιώτες και τα σωματεία τους να αρχίσουν να φωνάζουν, ενώ μέχρι σήμερα τηρούν σιγή.

Έλεος!!!

Κάθε μνημείο της πόλης έχει την ιστορία του είναι δικό μας ανεξάρτητα από τον κατακτητή που το κατασκεύασε. Ιστορικά οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου χρεώνονται την καταστροφή του ανεξάρτητα τον ωχαδελφισμό των ανευθυνουπευθύνων, που τους ξεχνά η ιστορία.

Το γκρέμισμα των νεωρίων ( ενετικό κτίσμα) και του Πύργου του νερού (ενετικό κτίσμα) στο ενετικό λιμάνι κατεδαφίστηκαν με απόφαση Ρεθεμνιώτη Δημάρχου και Ρεθεμνιωτικου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γκρέμισμα του ηλιακού ρολογιού (ενετικό κτίσμα) στο λιμάνι κατεδαφίστηκε με απόφαση Ρεθεμνιώτη Δημάρχου και Ρεθεμνιωτικου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γκρέμισμα των Χασαπιών (Οθωμανική αγορά) στην πλατεία Τεσσάρων μαρτύρων κατεδαφίστηκε με απόφαση Ρεθεμνιώτη Δημάρχου και Ρεθεμνιωτικου Δημοτικού Συμβουλίου..

Το ξεπάτωμα των μνημειακών Ορθόδοξων Ρώσικων Τάφων (Ρώσικα μνημεία) έγινε με την ανοχή Ρεθεμνιώτη Δημάρχου και Ρεθεμνιώτικου Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε μερικές ημέρες ο μιναρές θα γίνει κουτσοτρούλης

Τα βυζαντινά μνημεία την γλίτωσαν, γιατί τα κατάστρεψαν οι Ενετοί κατακτητές 1204-1669 μ. Χ, επειδή απαγόρευαν να υπάρχουν χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες  στις πόλεις της Κρήτης  και είχαν καταργήσει τον Χριστιανό Ορθόδοξο επίσκοπο.

Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου, ιστορικά, την καθαίρεση του κουτσοτρούλη μιναρέ της νερατζέ και την πιθανή καθαίρεση του φάρου την χρεώνεστε εσείς.

1 σχόλιο »

 1. Το Βενετσιάνικο Ρολόι του Ρεθύμνου δεν ήταν Ηλιακόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ήταν ΜΗΧΑΝΙΚΟ

  Η ένοια «ΗΛΙΑΚΟ» βολεύει κάποιες παλιές απόψεις που έχουν κυριαρχήσει στην πόλη και βολεύει όσους την «ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ» για να διαιωνίζονται «Καταστάσεις» και «Κατεστημένα».
  Για να μην παρεξηγηθώ να σημειώσω ότι δεν εννοω την «Άγονη Γραμμή» !!! Θέλω να πιστευω ότι είναι παραδρομή

  Αυτή η τακτική να μην ταράζονται τα λιμνάζοντα ύδατα έχει φέρει τον Μιναρε το Φάρο και άλλα μνημεία σε αυτό το χάλι. Με τις υγειες μας !2@@@$#@#!#$@@#^%$#$^$$#$^&^*&()(*^&^&^*&(* (αμετάφραστο)

  Δυστυχώς πνευματικές κάστες «Πεφωτισμένων» θα συνεχίζουν να θάβουν και να γκρεμίζουν υλικά και πνευματικά μνημεία της πόλης.

  Ας είναι για να κλείσω να το επαναλάβω

  Το Βενετσιάνικο Ρολόι του Ρεθύμνου δεν ήταν Ηλιακόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Σχόλιο από Λουλούδης — 14 Μαΐου 2010 @ 11:30 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: