Άγονη γραμμή

10 Σεπτεμβρίου 2010

Μνημόνιο ή μνημόσυνο για τη χώρα μας τελικά;

Filed under: Παπαδάκης Ευάγγελος — Άγονη Γραμμή @ 9:10 πμ
Tags:

Έβλεπα από μικρός στα ΜΜΕ τους πολιτικούς να διαξιφίζονται μεταξύ τους και καθένας από την πλευρά του να παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει να τα ακούσει ο απλός πολίτης έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να θυμηθεί να ρίξει την ψήφο του στο συγκεκριμένο κόμμα.

Πάντα βέβαια είχα την απορία γιατί δεν ανοίγουν το φάκελο της Κύπρου ας πούμε για να μαθευτεί η αλήθεια ,η γιατί ποτέ καμία εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στην ελληνική βουλή δεν απέδωσε ευθύνες εκεί που πραγματικά όφειλε, για να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ζητώ ψύλλους στα άχυρα θα μου πείτε οι περισσότεροι και δεν θα έχετε άδικο!

Απ’ ότι φαίνεται Οι κυβερνήσεις  των τελευταίων 36 χρόνων, διαγωνίζονται με απαράμιλλο πάθος να πετύχουν οι ίδιες με κάθε δυνατό μέσον ότι δεν κατάφερε η χούντα των συνταγματαρχών. Είναι πραγματικά ακατανόητο αλλά αυτό πια αρχίζει  και ο πιο δύσπιστος να το αντιλαμβάνεται. Ότι με τεράστιο κόπο και θυσίες έχει κτίσει και κατακτήσει ο λαός μας τα τελευταία 185 χρόνια, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους ,εμφύλιους σπαραγμούς φτώχεια και σκανδαλώδη αδικία από τους μεγάλους της γης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να το γκρεμίσουν και να διαλύσουν οτιδήποτε έχει σχέση με ανάπτυξη, με παιδεία, με υγεία, με λαϊκή κυριαρχία (για να χρησιμοποιήσω και μια προσφιλή έκφραση της αριστεράς).

Ένα mail που πήρα νομίζω ότι είναι διαφωτιστικό πέρα για πέρα για όλα τα παραπάνω που γράφω. Αναφέρεται στο περίφημο  μνημόνιο, που ειλικρινά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ονομάζεται πλέον μνημόσυνο, της χώρας  μας! Μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει και να το διαβάσει από το διαδίκτυο για του λόγου το αληθές. Ο χρόνος του αναγνώστη είναι πολύτιμος, γι’ αυτό διαβάστε λοιπόν μερικά από τα  βασικά άρθρα του μνημονίου και απολαύστε…    σελ.119-  ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (π.χ. Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το… χρέος της…( προφανώς γι’ αυτό και όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με πολύ χαμηλό επιτόκιο η κυβέρνηση αρνήθηκε να το συζητήσει).   σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1. Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδας. Το φαντάζεσθε; Αν το δούμε κι αυτό θα τάχουμε δει όλα!!!

Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1  Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.   σελ 121.παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!! Με την ανάπτυξη που έχει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια (τώρα είναι σε ύφεση) και ο πιο άσχετος καταλαβαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατη η αποπληρωμή των δανείων όσους φόρους και να επιβάλλουν, όσες θυσίες και να κάνει ο Έλληνας πολίτης .    Σελ 123 Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια και όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού, μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.   Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5… Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου (υπουργού οικονομικών) και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, του υπουργείου οικονομικών, και του υπουργείου δικαιοσύνης (προσέξτε θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης! Ο υπουργός θα υπογράφει!, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο! ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!! αν είναι δυνατόν!)   σελ 123,παράγραφος 5… Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Εκτός του ότι δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, υπάρχει βέβαια το διεθνές, μας δένει όμως και τα χέρια γιατί πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας , για τους Άγγλους στο δικαστήριο της Αγγλίας και πάει λέγοντας !!!   Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης (εμείς), αλλά ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία μπορούν να  έχουν ασυλία!!!   Με λίγα λόγια θα μας πάρουν και τα σώβρακα.! Το θέμα είναι αν θα τους αφήσουμε η αν ακολουθήσουμε το δρόμο που χάραξε η Ουγγαρία η Αργεντινή και άλλες χώρες, λέγοντας όχι στο ΔΝΤ .

Μερικές φορές σκέφτομαι αυτό που είχε πει ο χασάπης της Κύπρου ο Χένρυ Κίσινγκερ στη βουλή των κοινοτήτων πόση αλήθεια μπορεί να έχει. Η δήλωση του δημοσιεύτηκε το 1997, στο περιοδικό Νέμεσις. Η πηγή της ήταν άρθρο της Turkish Daily News. Είπε  λοιπόν πως : «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες. Έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά τους αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας για να κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή!!!» Πολλοί λένε πως δεν έγιναν ποτέ αυτές οι δηλώσεις και ο ίδιος λέγεται ότι το έχει διαψεύσει,(σιγά μην το επιβεβαίωνε!) αλλά ενθυμούμενος, όταν ήμουν παιδάκι, τους μεγαλύτερους σε συζητήσεις τους  να λένε ότι οι ξένοι δεν θέλουν να μεγαλώσουμε σαν κράτος,  γιατί μας φοβούνται με όλα αυτά που έχουμε πετύχει, ειδικά στους δυο παγκόσμιους πολέμους , πιστεύω πως,  είτε έγιναν, είτε δεν έγιναν αυτές οι δηλώσεις, ότι τελικά  αυτή είναι η πραγματικότητα!

Η πολιτική των ξένων απέναντι στη χώρα μας, τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό αποδεικνύει τελικά.  Για όποιον θέλει να διαβάσει όλο το μνημόνιο η σύμβαση είναι σε αρχείο Rapidshare, σε μορφή PDF (Δηλαδή θα χρειαστείτε το Adobe Acrobat Reader για να το διαβάσετε).

Με δυο πολύ απλές κινήσεις κατεβάζουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας. Πατάμε στο λινκ παρακάτω και μόλις ανοίξει η σελίδα πατάμε πάνω στο κουμπί που λέει στα αγγλικά – Free User – .Περιμένουμε 25 δευτερόλεπτα και αφού περάσουν πατάμε μέσα στον μπλε κύκλο που θα εμφανιστεί με την λέξη  Download.

Αφού κατέβει το αρχείο μπορούμε να το διαβάσουμε.http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf
Φιλική συμβουλή, την ώρα της ανάγνωσης ίσως θα πρέπει να τρώτε κάποιο γλυκό για να κατεβαίνει η πίκρα!

Φθινόπωρο μπήκε… νέες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα κυοφορούνται, οι μισθοί και οι κατακτήσεις δεκαετιών των μισθωτών πήγαν περίπατο, το τι θα γίνει τελικά κανένας δεν το ξέρει. Πάντως ένα είναι σίγουρο, Ο σιωπών δοκεί συναινείν!…


Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: