Άγονη γραμμή

13 Οκτωβρίου 2010

…ανασχηματισμός ή γρηγορότερα στο γκρεμνό

Filed under: Παπαδάκης Ευάγγελος — Άγονη Γραμμή @ 12:50 μμ
Tags:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ…

Αντιγράφω από την εφημερίδα επενδυτής… «εξαιρετικά δαπανηρή είναι η νέα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου που προέκυψε από τον ανασχηματισμό. Το λογιστήριο του κράτους την κοστολόγησε  στα 300.000 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Το κόστος ξεπερνά κατά 150.000 χιλιάδες την τελευταία κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, αν δε υπολογίσουμε το κόστος των αναπληρωτών υπουργών και όλων που σέρνουν από πίσω τους, γραμματείς και φαρισαίους, την ασφάλεια τα αυτοκίνητα τα κινητά ,τότε μιλάμε για απίστευτα ποσά.»

Πριν από σχεδόν 300 χρόνια, όταν εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της Γαλλίας ανεστάλησαν οι πληρωμές των αυλικών τραγουδιστών της όπερας, έξαλλοι αυτοί απευθύνθηκαν στον βασιλιά. Ο Λουδοβίκος ΙΕ’ (1710-1774) έμεινε αμετακίνητος: «Κύριοι, πρώτα θα πληρωθούν αυτοί που κλαίνε, και κατόπιν αυτοί που τραγουδούν». Αλλά εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε κατά που λέει και ο Σαββόπουλος σε ένα του τραγούδι. Προσέξτε! Από το σύνολο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος το ένα τρίτο έγιναν υπουργοί!!! Αν δε προσθέσουμε και τους 150 περίπου συμβούλους που πήρε, η θα πάρει, ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει και ο πιο άσχετος για τι κονδύλια μιλάμε… κατά τα άλλα έπρεπε οπωσδήποτε να κόψει το 13 και 14 μισθό από τον κοσμάκη έπρεπε να αυξήσει το ΦΠΑ σε 23/100 έπρεπε η βενζίνη να φτάσει περίπου στα 2 ευρώ και …αν συνεχίσω θα θέλω άλλες δυο εφημερίδες και δεν θα φτάσουν. Εδώ είναι που λένε μάλλον η επιστήμη σηκώνει τα χέρια! Εδω καράβια πνίγονται βαρκούλες αρμενίζουνε! Καθένας στον κόσμο του! Μετά απ’ όλα αυτά είναι καιρός μάλλον να σκεφτούμε σαν λαός, αλλά πρωτίστως αυτοί που μας κυβερνούν, ο γιαλός είναι στραβός η μήπως εμείς στραβά αρμενίζουμε; Θα το σκεφτούν όμως; Εδώ 36 χρόνια πέρασαν από τη μεταπολίτευση κι αυτοί δεν χαμπαριάζουν ντιπ!

Ανοικτό υπουργικό συμβούλιο λέει κάνει ο πρωθυπουργός, με την παρουσία των καναλιών, για να βλέπει ο κόσμος και να κρίνει ανάλογα. Αν ο κ. πρωθυπουργός θέλει να κρίνουν την κυβέρνηση του και δεν έχει πρόβλημα στη διαφάνεια και στην αλήθεια, τότε ας στείλει μια επιστολή στις εφημερίδες που να λέει ότι όλο το υπουργικό συμβούλιο που ανέβηκε στη Δ.Ε. Θεσσαλονίκης κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τόσα… χρήματα, και φυσικά να συνεχίσει να δίνει στοιχεία κάθε φορά που η κυβέρνηση του θα κάνει κάτι παρόμοιο. Να εξηγήσει πειστικά στο λαό γιατί είναι ανάγκη να έχει τόσους υπουργούς τι στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξαπλάσιο πληθυσμό από τη χώρα μας έχουν πολύ λιγότερους. Να εξηγήσει γιατί είναι ανάγκη να έχει τόσους πολλούς συμβούλους (πάνω από 100!!!) εδώ δεν ισχύει φαίνεται η λαϊκή ρήση όπου λαλουν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει…

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ένας χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Ο λαός απογοητευμένος από την πολιτική της Ν.Δ. που οδήγησε τη χώρα όχι ένα, αλλά μισό βήμα πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή, στηρίζει ακόμα με υπερβολικά υψηλό ποσοστά το κυβερνών κόμμα πιστεύοντας πως οι οικονομικές θυσίες που κάνει θα πιάσουν τόπο. Θα πιάσουν όμως; Βλέποντας όλα τα παραπάνω καθημερινά στα ΜΜΕ αρχίζω κι εγώ όπως ο περισσότερος κόσμος να αμφιβάλλει. Αρχίζω να αναρωτιέμαι τα λάθη που γίνονται κατά κόρον, θέλει και τα κάνει ο πρωθυπουργός; του τα επιβάλλουν ;η του ξεφεύγουν; Σε κάθε περίπτωση πάντως το  δίδαγμα όλων αυτών είναι αν μπορείς κι εσύ γίνε βουλευτής για να μην έχεις πρόβλημα! Αν μπορείς έχε σύζυγο που χρωστάει 5,5 εκατομμύρια στο δημόσιο, για να είσαι υποψήφιος περιφερειάρχης (βλέπε Βοσκόπουλος –Γκερέκου).

Στο μεταξύ έρχεται ο κ. Πάγκαλος και κάνει τη φοβερή δήλωση ότι όλοι μαζί τα φάγαμε τα χρήματα. Τα περίφημα, απίστευτα, αστρονομικά πακέτα Ντελόρ από την ευρωπαϊκή ένωση, που αν έκαναν οι κυβερνήσεις μας στοιχειώδη διαχείριση σε υποδομές αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν θα είχε απολύτως κανένα οικονομικό πρόβλημα, απ’ ότι λένε οι ειδικοί όχι εγώ . Μάλλον κάτι πρέπει να έχει γίνει πίσω από την πλάτη μου γιατί εγώ δεν θυμάμαι να συμμετείχα σ’ αυτό το φαγοπότι! Ρε μπας και κυβερνούσα εγώ τη χώρα τα τελευταία 36 χρόνια και δεν το ξέρω; Αλλά τι να λέμε τώρα, αφού πολιτικός είναι εκείνος που τάζει απίστευτα πράγματα στους ψηφοφόρους του και αφού βγει, μπορεί και αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε και το κυριότερο γίνεται πιστευτός ! Ο κ. Πάγκαλος όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του είναι μανούλα σ’ αυτά και χρόνια στο κουρμπέτι όποτε ξέρει να ξεγλιστράει όπως το χέλι όταν τον στριμώχνουν. Το πρόβλημα το μεγάλο όμως είναι εμείς πως θα ξεγλιστρήσουμε από τη μέγγενη που μας σφίγγει και μας στραγγαλίζει κυριολεκτικά οικονομικά.

Άκουγα τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Δ.Ε.Θ να λέει τις γνωστές πολιτικές κορόνες για να δικαιολογήσει τον τίτλο του. Αντί να υπάρξει από του πολιτικούς μια σύμπνοια και συναίνεση απόψεων που θα οδηγήσει τη χώρα στη σωτηρία το συντομότερο, αυτός το βιολί του! Μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να στενάζει οικονομικά, η χώρα να είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή και οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος, να λένε τα δικά τους και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Προφανώς για να οδηγήσουν τη χώρα όσο γίνεται πιο γρήγορα στο γκρεμό, όπως με μαθηματική ακρίβεια ,είναι αλήθεια, έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά. Στις επιχειρήσεις απ’οσο ξέρω, αν κάτι δεν πάει καλά απολύεται ο διευθυντής που με δικές του ιδέες διοικούσε και διεύθυνε την εταιρεία. Αλήθεια αν αποτύχει η προσπάθεια που υποτίθεται ότι γίνεται από τη χώρα μας τώρα, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Απ’ότι έχει διδάξει το παρελθόν, πάλι ο απλός κόσμος και αν δεν έχει, γιατί θα έχει στεγνώσει πλέον εντελώς από χρήμα , το μόνο που θα μένει απ’ ότι φαίνεται πια, είναι να δούμε καμιά αγγελία στις εφημερίδες του εξωτερικού του στυλ…

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  χώρα, πλήρως χρεοκοπημένη, σε τιμή ευκαιρίας. Έκταση 131.957 τ. χλμ, πληθυσμός 10 εκατ. κάτοικοι, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλά ποσοστά ανεργίας και καλπάζοντα πληθωρισμό. Σε καίρια γεωγραφική θέση στα Βαλκάνια, με όμορφα νησιά υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους και καταχρεωμένες ΔΕΚΟ. Με επαγγελματίες πολιτικούς που έχουν δημιουργήσει πληθώρα σκανδάλων και ρουσφετιών, αλλά με πλήρη ατιμωρησία!

Τελικά  αγαπητοί αναγνώστες μου φαίνεται πως  η μόνη φορά που πάμε μπροστά σαν χώρα είναι όταν αλλάζει η ώρα και βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!

Ρέθυμνο 23-9-2010                                                              Παπαδάκις Βαγγέλης

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: