Άγονη γραμμή

17 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

Filed under: Παπαδάκης Ευάγγελος — Άγονη Γραμμή @ 8:51 πμ
Tags:

Έβλεπα την πριν μερικές μέρες στα κανάλια, στις ειδήσεις, τους βουλευτές και αρχηγούς των κομμάτων, όλους μια γροθιά, να προασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα τους, ξεχνώντας όλες τις άλλες διαφορές τους, πολιτικές και μη, που τυχόν τους χωρίζουν, και αναρωτιόμουν αν ποτέ δοκίμαζαν να κάνουν κάτι παρόμοιο στα εθνικά θέματα, που θα μπορούσε στ’ αλήθεια να ήταν σήμερα η Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία!

Διαβάζω στην εφημερίδα ελευθεροτυπία του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου ότι έχουν μειωθεί κατά 40% οι απολαβές των 300 του κοινοβουλίου  μετά από διευκρίνηση του γραφείου τύπου της βουλής με αφορμή δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμη ότι αποφασίστηκε πρόσφατα η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού των βουλευτών ενώ, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, οι βουλευτές επιβαρύνονται με την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 5%.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι από το 2010 έχει καταργηθεί ολοκληρωτικά για τους βουλευτές η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση. Εδώ βέβαια αναρωτήθηκα γιατί εγώ στην δουλειά μου όπως και πολλοί άλλοι έλληνες πολίτες, δεν παίρνω αποζημίωση, όταν είμαι σε επιτροπή, σε κάθε συνεδρίαση, αλλά μια εφάπαξ, που σπάνια υπερβαίνει το ποσόν που παίρνουν εκείνοι σε κάθε συνεδρίαση ,αλλά αυτό δεν έχει σημασία! Όπως επίσης είναι αυτονόητο ακόμα και στον πιο άσχετο, ότι άλλο είναι να έχεις μείωση μισθού από τα δέκα, δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ, και άλλο από τα χίλια τριακόσια και τα εφτακόσια και να είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις και τους φόρους που επιβάλλονται, είτε δίκαιοι είναι είτε άδικοι. Φυσικά αυτό δεν έχει καμία  σημασία!

Εξάλλου, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής αντικαθίστανται τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού. Στο εξής οι βουλευτές της περιφέρειας θα έχουν οχήματα έως 1.800 κ.ε. και οι βουλευτές Αθηνών οχήματα έως 1.400 κ.ε. κι εδώ δεν είδα ποτέ την υπηρεσία μου να μου κάνει δώρο όχι αυτοκίνητο ,αλλά ούτε πατίνι, αλλά κι αυτό δεν έχει σημασία!

Οι βουλευτές επαρχίας λαμβάνουν επίσης 1.000 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο. Στην υπηρεσία μου λένε ότι είναι πρόβλημα του καθενός που θα μένει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούται κανένας κανένα επίδομα μετακίνησης, ούτε διαμονής όσο μακριά και αν υπηρετεί. Έτσι βέβαια εννοείται πως όχι 1000 ευρώ δεν παίρνω ,αλλά ούτε για τσίχλες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία!

Οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια, μόνο όμως για τις εκλογικές τους περιφέρειες, και δωρεάν εισιτήρια για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ. Ούτε κι εδώ είδα ποτέ την υπηρεσία μου να μου χαρίσει εισιτήρια, ούτε καν για την επιμόρφωση μου σε κανένα μέσον μαζικής μεταφοράς στην επικράτεια, αλλά εξυπακούεται πως  αυτό δεν έχει καμία σημασία!

Οι 300 λαμβάνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου, 200 ευρώ για χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη από τέσσερις υπαλλήλους και έναν επιστημονικό συνεργάτη. Στο γυμνάσιο –λύκειο που εργάζομαι φέτος το ποσόν που δικαιούται το σχολείο, με τους 150 μαθητές, για αναλώσιμα υλικά ,φωτοτυπίες, πετρέλαιο θέρμανσης, αθλητικό υλικό και οτιδήποτε τέλος πάντων έχει σχέση με το σχολείο, είναι το εκπληκτικό νούμερο των 700 ευρώ! Ναι σωστά διαβάσατε εφτακόσια ευρώ! Εννοείται πως η υπηρεσία δεν μας παρέχει κινητό τηλέφωνο (αυτό μας έλειπε) όσο για επιστημονικούς συνεργάτες .. ας έστελνε τουλάχιστον τα βιβλία και τους αναπληρωτές καθηγητές για να καλύψουν τα κενά στην ώρα τους. Αλλά και πάλι αυτό φαίνεται πως δεν έχει καμιά σημασία!

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν προχθές βουλευτές, η μηνιαία αποζημίωσή τους δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ. Αισθάνομαι λίγο «μακάκας», όπως λέει και ο Λαζόπουλος, που πληρώνω από το υστέρημα μου, όπως κάθε έλληνας πολίτης, δυο πρώην πρωθυπουργούς της χώρας μου, που φέρουν μέγιστη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια, με το ποσόν των 6.500 ευρώ τον μήνα μόνο και μόνο για να είναι αραχτοί στην ελληνική βουλή και τουλάχιστον ο ένας από τους δυο να μην έχει ανοίξει το στόμα του να μιλήσει εδώ και 20 -25 μήνες. Εννοείται όμως πως και αυτό δεν έχει σημασία!

Κανένας από τους τριακόσιους δεν μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί ποτέ πως είναι δυνατόν ο έλληνας να πληρώσει τόσους φόρους για τα ακίνητα με μισθό των 600 και 700 ευρώ, ακόμα και των 1500, αλλά βέβαια όταν παίρνεις 6500 ευρώ το μήνα μισθό (το λιγότερο), δεν μπορείς να σκέπτεσαι τέτοια ερωτήματα. Αυτό σίγουρα δεν έχει σημασία!

Τέλος, για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησής των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου απαιτούνται δύο πλήρεις τετραετίες όπως λέει η ανακοίνωση. Στους απλούς θνητούς αυτής της χώρας απαιτούνται αν δεν κάνω λάθος 35 χρόνια πλήρους υπηρεσίας και όριο τα 65 χρόνια, η κάπως έτσι τέλος πάντων. Δηλαδή οι «θεοί» της ελληνικής βουλής παίρνουν σύνταξη με μόλις το 22,85% της χρονικής διάρκειας από αυτήν που παίρνουν οι κοινοί θνητοί έλληνες, αλλά φυσικά πολλά περισσότερα χρήματα από τους θνητούς, γιατί ίσως μόνον εκείνοι «οι θεοί» έχουν ανέκαθεν το προνόμιο να οδηγούν τη χώρα με μεγάλη άνεση! στην καταστροφή και τον όλεθρο, όπως ακριβώς γίνεται και στις μέρες μας. Εννοείται βέβαια πως ούτε κι αυτό έχει καμιά σημασία!

Το Γουδί φαντάζει μακριά και σε μια εντελώς άλλη εποχή απ’ότι η σημερινή, αλλά όπως μου έλεγαν φίλοι σε μια παρέα προχθές.. αν έλεγαν, αν! κάποια στιγμή ξυπνήσει ο πραγματικός ραγιάς μέσα στον κάθε Έλληνα, κάποιοι που μπορεί και να υπερβαίνουν τους τριακόσιους, θα την έχουν πολύ άσχημα και ο λαός θα τους πάρει με τις πέτρες και όχι μόνο, και δεν θα βρίσκουν τρόπο και μέρος να κρυφτούν. Αλλά προφανώς τότε και για τους κοινούς θνητούς, αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία…

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: