Άγονη γραμμή

6 Δεκεμβρίου 2011

Παιδεραστία μέλι και περιττώματα …

Filed under: Παπαδάκης Ευάγγελος — Άγονη Γραμμή @ 6:39 μμ
Tags:

Η βόμβα για την  παιδεραστία από πασίγνωστο άτομο, που έσκασε στην πόλη μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ήταν πολλών μεγατόνων χωρίς καμία αμφισβήτηση, που συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο. Πολλοί συμπολίτες που είχαν πάρε δώσε με το συγκεκριμένο άτομο σπεύδουν να σβήσουν από τη μνήμη τους και από το διαδίκτυο οτιδήποτε τους θυμίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, νομίζοντας ότι έτσι όλα θα ταχτοποιηθούν καλύτερα, και ο καθένας μας θα εξιλεωθεί για τα γεγονότα στα μέτρα του δυνατού. Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ όμως, μήπως κάνουμε όλοι μας κάτι λάθος τελικά;

Ήμουν σε κάποιο σπίτι προχθές όταν ήρθε το παιδί της οικογένειας από το γήπεδο που είχε πάει για προπόνηση. Η θεία του το ρώτησε: εσένα τι θα σε έκανε να υποκύψεις στις ορέξεις του οποιουδήποτε. Πως θα μπορούσε να σε πείσει κάποιος να κάνεις πράγματα που δεν θα ήθελες, όπως αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση; Τίποτα και κανένας! ήταν η απάντηση, γιατί μου έχει μιλήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου από τότε που ήμουν πολύ μικρός και ξέρω αρκετά πράγματα. Τόσα, όσα να με κάνουν να υποψιαστώ αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.  Οι γονείς του πιο πέρα μάλλον φούσκωσαν από περηφάνια!

Έχουμε μιλήσει λοιπόν όλοι στα παιδιά μας; ας κάνουμε μια σκληρή αυτοκριτική σαν άτομα και σαν κοινωνία. Τους έχουμε πει ότι τα κινητά και οι υπολογιστές όταν τα χρησιμοποιούμε για το λόγο που κατασκευάστηκαν είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο στη δουλειά και τη ζωή μας και ότι η κατάχρηση τους χωρίς λόγο αλλάζει τα δεδομένα προς το χειρότερο; Τους έχουμε πει ότι η κατάκτηση της γνώσης και μόνο αυτής είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει, οτιδήποτε και να γίνει και ότι μας βοηθά στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα πάντα; Άρα και να προστατευτούμε από οτιδήποτε μας οδηγεί σε άσχημα μονοπάτια και να το προβλέψουμε; Τους έχουμε πει ότι το ποτό τα ξενύχτια και σχεδόν κάθε είδους διασκέδαση είναι επιτρεπτή, φυσιολογική και πραγματικά μας κάνει να διασκεδάζουμε, όταν δεν ξεπερνά κάποιο συγκεκριμένο όριο, που μοιραία από τη διασκέδαση πηγαίνει στο άλλο άκρο και μας εξευτελίζει σαν προσωπικότητες; Έχουμε πει στα παιδιά μας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποδείξουν πως είναι άντρες η γυναίκες και δεν χρειάζεται να είναι επιρρεπείς σε οτιδήποτε «αντρική» η «γυναικεία» πρόκληση πέρα από τα φυσιολογικά όρια που γίνεται από φίλους και μη; Τους έχουμε πει ότι θα πρέπει να ψάχνουν και να αναλύουν πολύπλευρα κάθε άτομο που κάνουν παρέα, για να ανακαλύπτουν την πραγματικότητα όποια και να είναι αυτή;

Ξέρω όπως όλοι μας σ’ αυτή την πόλη, μετά από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, πως θα πάρει καιρό για να συνέρθουμε, να ξεχάσουμε και να ξαναεμπιστευθούμε ο ένας τον άλλον, ειδικά δε να εμπιστευτούμε τα παιδιά μας στον οποιονδήποτε. Έχει γίνει ήδη ανυπολόγιστη ζημιά στον τοπικό αθλητισμό, στους εκπαιδευτικούς, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην κοινωνία και βέβαια στην ίδια την πόλη μας. Ωστόσο θα πρέπει να δούμε τα πράγματα περισσότερο ψύχραιμα και με νηφαλιότητα, αν θέλουμε πραγματικά να επανέλθουμε γρήγορα σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής στην πόλη, όπως και πριν από το γεγονός.

Μην ξεχνάμε ότι οι κυριότεροι και περισσότερο σταθεροί πυλώνες που μπορεί να στηριχτεί ένα παιδί και να εξελιχτεί στη ζωή του, είναι η παιδεία και ο αθλητισμός, είτε αυτό το αποδέχονται κάποιοι είτε όχι, γιατί και τα δυο είναι αλληλένδετα στοιχεία του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλοίμονο σε οποιαδήποτε κοινωνία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αν η οποιαδήποτε κατακριτέα συμπεριφορά κάποιου η ακόμα και κάποιων, αλλάξει προς το χειρότερο τις ισορροπίες πάνω σ’ αυτό. Το αναπόφευκτο ντόμινο που θα συμβεί θα έχει άμεσα αρνητικές επιπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις–κοινωνία-σχολείο-εκπαιδευτικούς και αθλητισμό με όλα τα επακόλουθα.

Όμως κυρίες και κύριοι η ζωή συνεχίζεται είτε μας αρέσει είτε όχι και χωρίς να μας ρωτήσει. Γι’ αυτό όλοι μας θα πρέπει να κοιτάζουμε πάντα προς τον ήλιο που ανατέλλει και όχι προς τον ήλιο που δύει…όπως η μέλισσα παίρνει τα καλύτερα από ένα λουλούδι για να φτιάξει το μέλι και αφήνει τα περιττώματα, ας κρατήσουμε κι εμείς την ψυχραιμία μας ,όση έχουμε ,αν έχουμε τέλος πάντων, και ας πετάξουμε, ας ξεχάσουμε, ας αδιαφορήσουμε για τα περιττώματα που αφήνει πίσω της αυτή η ιστορία. Η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, όπως η ασφάλεια με άκρα μυστικότητα και θαυμαστή ψυχραιμία, (θα πρέπει να το τονίσουμε αυτό) έκανε το δικό της και έφτασε στη συγκλονιστική αποκάλυψη. Ας κρατήσουμε ότι καλύτερο υπάρχει ,αν υπάρχει εννοείται, για να διδαχτούμε σαν κοινωνία για το μέλλον, αν θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά σε ένα καλύτερο αύριο…όλα τα υπόλοιπα θα είναι λόγια, λόγια, λόγια χωρίς ουσία και χωρίς να μπορούμε εννοείται να αλλάξουμε απολύτως τίποτα από την συγκεκριμένη κατάσταση, αφού η χρονομηχανή που γυρίζει το χρόνο πίσω δεν έχει εφευρεθεί ακόμα δυστυχώς, και που αν υπήρχε θα μας έλυνε πολλά προβλήματα, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση!

Η μόνη εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που πρέπει και επιβάλλεται να προσεχθεί από τους ειδικούς, για να μην αφήσει άσχημα κατάλοιπα σε κανέναν, είναι τα θύματα αυτής της ιστορίας, τα παιδιά και οι γονείς. Εννοείται πως στα θύματα συμπεριλαμβάνεται και η οικογένεια του κατηγορουμένου που πρέπει με κάθε θυσία να προστατευτεί, γιατί δεν φταίει απολύτως σε τίποτα.

Θεωρώ και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορεί να αλλάξει η κοινωνία μας, αν όλοι μας είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες και ξέρουμε τι κάνουμε και πως το κάνουμε, γιατί το κάνουμε και αν πρέπει να το κάνουμε και αν σε τελική ανάλυση ξέρουμε ότι αυτό που κάνουμε χαροποίει η ενοχλεί τον άλλον δίπλα μας…

Όχι αγαπητοί αναγνώστες δεν τρέφω αυταπάτες, ούτε ζω σε άλλον πλανήτη, αλλά δεν μπορώ να πάψω και να ονειρεύομαι.

 

   4-12-2011                                   Παπαδάκις Βαγγέλης                  evpapada@sch.gr

1 σχόλιο »

  1. Κοιτάζω τ’ άστρα τ’ ουρανού και πάντα λείπει ένα…είναι αυτό που ευχήθηκα κι έπεσε για σένα

    Σχόλιο από greecelands — 8 Δεκεμβρίου 2011 @ 9:52 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: