Άγονη γραμμή

17 Μαΐου 2012

Φωνή λαού… οργή θεού!!!

Filed under: Παπαδάκης Ευάγγελος — Άγονη Γραμμή @ 7:54 μμ
Tags:

   Ο σοφός λαός μας λέει παροιμίες, γνωμικά, φιλοσοφίες και αποφθέγματα που τσακίζουν κόκαλα στην κυριολεξία. Ένα από αυτά λέει και τον παραπάνω τίτλο του άρθρου.. «φωνή λαού, οργή θεού». Οι εκλογές πέρασαν στην ιστορία και μαζί τους ο ελληνικός λαός με οργή θεού έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τον δικομματισμό, που για 38 ολόκληρα χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά λυμαινόταν τον τόπο χωρίς έλεος, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες ψήφοι είναι ψήφοι διαμαρτυρίας και δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει σε περίπτωση νέων εκλογών, αν δεν καταφέρει κανένα κόμμα να κάνει κυβέρνηση στην παρούσα φάση.  Οι περιπτώσεις που υπάρχουν σ’ αυτή την περίπτωση είναι μάλλον δυο. Στην πρώτη ο λαός θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στα μέχρι χθες μικρότερα κόμματα και θα διαλύσει εντελώς τα δυο μεγάλα, που φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν έχουν την ικανότητα να «πιάνουν» τα μηνύματα των καιρών. Στη δεύτερη ο κόσμος θα ξαναψηφίσει τα δυό μέχρι χθές μεγάλα κόμματα για να αποκτήσει κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι ότι μέση λύση είναι δύσκολο να υπάρξει.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά και αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα άκουγα τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων στην τηλεόραση όπως όλοι φαντάζομαι. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, από οργή έως απορία, μετά από κοροϊδία τόσων χρόνων, και σκεφτόμουν για τον καθένα τους…

ΝΔ Σαμαράς.. προφανώς κανένας κρητικός υποψήφιος της ΝΔ δεν του είχε πει την παρακάτω παροιμία.. «α που καλά καθότανε και πιο καλά γυρεύει, ο διάολος του κώλου ντου κουκιά του μαγειρεύει!» αφού ξαπόστειλε την Ντόρα και τον Καμμένο, που μ΄ αυτούς πιθανόν θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός, κάηκε ο ίδιος! είχε φαγωθεί να γίνουν εκλογές γιατί είχε την εντύπωση ότι ντε και καλά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός του χρωστούσε να τον κάνει πρωθυπουργό έτσι κι αλλιώς! Πιθανόν επειδή σαν υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 90-91 είχε υπογράψει τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, και στη συνέχεια αποστάτησε από το κόμμα που τον ανάδειξε, για να ξαναγυρίσει αρχηγός του. Τα αποτελέσματα μάλλον δείχνουν ότι προσγειώθηκε απότομα.

Σύριζα και Τσίπρας… το παιδάκι που δεν είχε γεννηθεί στη μεταπολίτευση, που δεν πρόλαβε να δουλέψει ποτέ, αλλά ευνοήθηκε από τις συγκυρίες και έγινε επαγγελματίας πολιτικός, έχει πιθανόν τις σωστότερες απόψεις σαν κόμμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την πατρίδα μας, και δεν φοβήθηκε να τείνει άμεσα χείρα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Ελπίζω όπως όλοι μας, ότι δεν έχει απλά το βίτσιο να γίνει πρωθυπουργός, όπως άλλοι, αλλά να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αδιέξοδα της  χώρας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος.. πήρε ένα  κόμμα το οποίο, αφού καπηλεύτηκε την δίψα του κόσμου για αλλαγή και ξεπούλησε τα οράματα και τις προσδοκίες του στην πορεία, φαίνεται να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, αφού δεν μπόρεσε να αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών και του κόσμου. Στα αξιοσημείωτα η αποχή της γριάς αλεπού του Πάγκαλου την τελευταία στιγμή, με κόλπο για σεμινάριο, το περίφημο «στριβειν δια του αρραβώνος». Είμαι λέει 74 χρονών. Ε και; Αυτό σε μάρανε; Εδώ άλλοι κόντευαν τα 100 και ήταν ακόμα στη βουλή!

Ανεξάρτητοι έλληνες Καμμένος.. αντιλήφτηκε μάλλον την κατάλληλη στιγμή αυτό που δεν αντιλήφτηκαν οι υπόλοιποι στα πρώην μεγάλα κόμματα, ότι ο δικομματισμός πάει περίπατο, και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για κάτι καινούριο μη ξεφεύγοντας ουσιαστικά από τον πολιτικό χώρο που ανήκει, αλλά κάνοντας κουμάντο στο δικό του τσαρδάκι πλέον. Το μέλλον θα δείξει τι ψάρια μπορεί να πιάσει.

ΚΚΕ Παπαρήγα.. η θηλυκή έκδοση του Στάλιν. Αντί να κάνει σύσκεψη να δει για ποιον λόγο δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα συγκεκριμένα ποσοστά και να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου σε μια εξαιρετική συγκυριακά στιγμή του πολιτικού σκηνικού, και να κάνει το μεγάλο βήμα που περιμένουν όλες οι γενιές των ψηφοφόρων της, κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ! Άρα φαίνεται πως όλο το πρόβλημα του ΚΚΕ δεν είναι να σωθεί η χώρα, αλλά να μη συνεργαστεί με τον σύριζα! Η αλήθεια είναι πως όταν είσαι μαθημένος να κάνεις συνέχεια λάθη σε όλη την πορεία σου σαν κόμμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αποβάλλεις. Σου γίνεται πλέον συνήθεια! Το ΚΚΕ δυστυχώς σε όλη την πορεία του μέχρι τώρα έχει κάνει απίστευτα λάθη δείχνοντας ότι δεν μπορεί, η δεν θέλει να «πιάνει» τα μηνύματα των καιρών, μένοντας αγκυλωμένο σε μια ξύλινη γλώσσα, που παραπέμπει σε παλιότερες εποχές και δεν καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος, με συγκεκριμένες πολιτικές που έχουν ξεπεραστεί επίσης εδώ και δεκαετίες. Ενδεικτικά αναφέρω τα λάθη του στον εμφύλιο, τις περιπτώσεις Βελουχιώτη Ζαχαριάδη, που χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 70 χρόνια για να δεήσει να τους αποκαταστήσει, την συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη το μαύρο 89 και την παραδοχή του τότε ηγέτη του Φλωράκη αργότερα, ότι το ειδικό δικαστήριο, και όχι μόνο, ήταν λάθος κτλ. κτλ. Φαίνεται λοιπόν πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του, η δεν θέλει να μάθει και απλά δεν θέλει να πάρει την καυτή πατάτα της διακυβέρνησης της χώρας, μαζί με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, αλλά αρκείται στον μίζερο ρόλο του φωνακλά στις πορείες, στις διαδηλώσεις, και στις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Κρίμα γιατί στ’ αλήθεια, και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό, ο κόσμος θα ήταν πολύ χειρότερος εργασιακά και όχι μόνο, αν δεν υπήρχε αυτό το κόμμα να κάνει ενίοτε τις όποιες παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συν τις άλλοις έχασε και την όποια πρωτοκαθεδρία  είχε στην αντιπολίτευση αφού είναι πλέον πέμπτο κόμμα.

Χρυσή αυγή Μιχαλολιάκος … εγέρθητω ο αρχηγός! Είπε ο ναζιστής ορντινάτσα κουρεμένος γουλί που ήταν στην πόρτα, και πέταξαν έξω όλους όσους δεν σηκώθηκαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αρχηγό! Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Χίτλερ την πορεία του προς την εξουσία, εκεί γύρω στο 1930 και ανάγκασε τον γηραιό τότε  πολιτικό πρόεδρο Χίντεμπουργκ να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα και στους ανιστόρητους μάλλον γνωστά. Αιματοκύλησε όλο τον κόσμο και χρειάστηκαν δεκαετίες για να ορθοποδήσουν οι λαοί που ήταν μπλεγμένοι σ’ αυτόν.

Δημοκρατική αριστερά Κουβέλης.. με τόσες αριστερές που είναι πιο πολλές από τις παναγίες, ας έχουμε και μια δημοκρατική! Ένας πατριάρχης της αριστεράς, παλιά καραβάνα, που μάλλον όλοι θα ήθελαν, αλλά διάλεξε το δικό του δρόμο, και που απ’ ότι φαίνεται δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, εκτός της χρυσής αυγής εννοείται, προκειμένου να ξεφύγει η Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συμπέρασμα… ο λαός μάλλον ξύπνησε. Οι πολιτικοί μάλλον συνεχίζουν να κοιμούνται! Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία και κάποιοι δεν έχουν την ικανότητα ούτε και την τόλμη να καταλάβουν την διαφορά. Τόσα χρόνια όλοι οι πολιτικοί νομίζουν ότι είναι ικανοί να σώσουν την Ελλάδα, και ως δια μαγείας όλοι την οδήγησαν στο σημερινό της χάλι. Πολιτικοί ηγέτες του αναστήματος των Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου δεν υπάρχουν πλέον, και ο λαός επιτέλους κατάλαβε και έκρινε, πως κανένας τους δεν είναι ικανός να σώσει τη χώρα αν δεν συνεργαστεί με τους υπόλοιπους! Μένει να δούμε αν θα βάλουν νερό στο κρασί τους όλοι οι πολιτικοί, να παραμερίσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να αποφασίσουν σοβαρά σοβαρά πλέον να σώσουν στ’ αλήθεια τη χώρα. Αν δεν τόχουν καταλάβει θα πρέπει πάση θυσία να καταλάβουν, ότι αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος, αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για να ορθοποδήσει η χώρα, και δεν θέλω καν να σκεφτομαι ,όπως όλοι μας φαντάζομαι ,τι θα συμβεί σε κάθε άλλη περίπτωση.

Στα αρνητικά βέβαια των εκλογών το υπερβολικά ψηλό ποσοστό της ναζιστικής χρυσής αυγής, που ψηφίστηκε σε τόπους που οι ναζιστές δεν είχαν αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα, σφάζοντας καίγοντας γκρεμίζοντας και λεηλατώντας τα πάντα, όπως στα Ανώγεια, στην Κάνδανο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στη Βιάννο. Αυτό που λένε οι ιστορικοί ότι «λαός που δεν θυμάται το παρελθόν του και την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει», είναι επίσης κάτι που δεν θέλω καν να το σκέφτομαι..

Ρέθυμνο 8-5-2012                                                                   Παπαδάκις Βαγγέλης

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: