Άγονη γραμμή

22 Απριλίου 2010

Θαυμάστε το Ρέθυμνο!!!

Filed under: Παπαδάκης Χαρίδημος Α. — Άγονη Γραμμή @ 6:10 μμ
Tags:

Αριστερά η γκρεμισμένη κορυφή του μιναρέ της Νερατζέ και ο ετοιμόρροπος  φάρος. Στο βάθος το λιμάνι χωρίς τα δυο, τέως Ρεθεμνιώτκα, επιβατηγά πλοία. Αυτοί που έφεραν την πόλη μας σ΄ αυτά τα χάλια, πως και δεν έχουν κάνει χαρακίρι; Αλλά ξέχασα ότι το χαρακίρι θέλει φιλότιμο και το φιλότιμο δεν χαρακτηρίζει τους ανευθυνοϋπεύθυνους.

Όταν ένα κτίριο κρίνεται ετοιμόρροπο, η Πολιτεία επεμβαίνει άμεσα και ζητά την επισκευή του ή την καθαίρεση του, παραπέμποντας τους υπευθύνους στον Εισαγγελέα

Αρμοί που χάσκουν και πελέκια σπασμένα σηκώνουν τεράστια βάρη

Από κάτω βρίσκεται η πλατεία των Μικρασιατών και η οδός Βερνάδου, όπου. περπατούν άνθρωποι , παίζουν παιδιά και συχνάζει η νεολαία μας. Υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Κύριε Εισαγγελέα μήπως ήλθε η ώρα να παρέμβετε αυτεπάγγελτα

Θαυμάστε το Ρέθυμνο!!

Τα ιστορικά κτίρια της πόλης μας ανεξάρτητα από τον εκάστοτε Ενετό, Οθωμανό, Αιγύπτιο, Ρώσο ή Γερμανό κατακτητή, δεν ανήκουν σ΄ αυτόν, ακόμα και αν φέρουν την τεχνοτροπία του. Είναι δικά μας, γιατί κτίστηκαν με τις αγγαρείες των προγόνων μας. Είναι η ιστορία μας, την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε και όχι να τη διαστρεβλώνουμε και να την καταστρέφουμε.

Στα Χανιά ανακαίνισαν εκ βάθρων τον φάρο και το μιναρέ της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια. Ανακαινίζουν  και χρησιμοποιούν εκθεσιακά τα Νεώρια.

Στο Ηράκλειο ανακαίνισαν τον Κουλέ και τα Νεώρια. Ανακαινίζουν και χρησιμοποιούν ως εκθεσιακούς χώρους τις πόρτες και τις στοές της παλιά πόλης.

Στον Άγιο Νικόλαο έκτισαν εκ βάθρων τα κτίσματα της Σπιναλόγκας.

Οι ανακαινίσεις έγιναν αφορμή να γυριστούν ταινίες όπως «Οι Νύφες» στα Χανιά «Ο Ελ Γκρέκο» στο Ηράκλειο «Το Νησί» στην Σπιναλόγκα και οι γείτονες να διαφημίζονται τουριστικά.

Εμείς αφου καταστρέψαμε, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων μας, αρκετά ιστορικά κτίρια για τον ευπρεπισμό της πόλης, όπως τα Νεώρια, το Ηλιακό ρολόι, τα Χασαπιά, τα Τείχη  και αφήνουμε, τα όσα κατά τύχη διασώθηκαν, να καταρρέουν.

4 Σχόλια »

  1. «Αυτοί που έφεραν την πόλη μας σ΄ αυτά τα χάλια, πως και δεν έχουν κάνει χαρακίρι; Αλλά ξέχασα ότι το χαρακίρι θέλει φιλότιμο και το φιλότιμο δεν χαρακτηρίζει τους ανευθυνοϋπεύθυνους.»
    Καλοι οι εξορκισμοι και οι ευκολοι χαρακτηρισμοι που περνανε μεσα απο το φιλτρο του θυμου, ομως ειναι περα για περα αντιδημοκρατικοι. Γι’ αυτο την επομενη φορα τα ονοματα τους πρωτα και μετα οι χαρακτηρισμοι. Δεν βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι.

    Σχόλιο από nikos papadakis — 23 Απριλίου 2010 @ 10:37 πμ | Απάντηση

  2. εγώ θα ήθελα όλοι οσοι είχαν και εχουν θέση εξουσίας τα τελευταία χρόνια να βγουν με στοιχεία και να πουν τι έχουν κάνει για το μνημείο για να δουμε ποιοι βραζουν στο καζανι.
    Δήμαρχοι,βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι για τα μνημεία, και κυρίως η αρχαιολογία.
    Και δεν εννοώ π.χ. τις ερωτήσεις στη βουλή, διότι αυτές δυστυχώς αυτές συνήθως απαντώνται «καρμπόν» και δεν λένε τίποτα

    Σχόλιο από χαρα — 23 Απριλίου 2010 @ 2:35 μμ | Απάντηση

  3. Τουλάχιστον τώρα πια θα φταίει για όλα το ΔΝΤ οπότε τέλος η αναζήτηση των ενόχων.

    Σχόλιο από σχολη χορου — 25 Απριλίου 2010 @ 7:48 μμ | Απάντηση

  4. Θα παρακαλέσω στη μεγάλη λίστα που θα αναφέρει τους υπεύθυνους και τους χαρακτηρισμούς τους, να αναφέρονται και τα δικά μας ονόματα. Και ναι, βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι και όχι, δε μιλάω με θυμό, ξέρω τι λέω!

    Σχόλιο από Τσουντάνης Γαβριήλ — 30 Απριλίου 2010 @ 9:48 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.